Tarihçe

Tarihçe

13.09.2021 868

okul logo 

          Okumuz Karayakuplu Köyü ile Sevindikli Köyleri arasında, Köy Tüzel Kişiliğine ait 13281 metrekarelik bir arazi üzerine kurulmuştur. Okulumuz eski İstanbul yolu üzerinde, İzmit'e 30 km Körfez'e 21 km uzaklıktadır. Adını Sevindikli Köyü'nden almıştır.

          Ana bina (Sevindikli Ortaokulu) 1992-1993 Eğitim –Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Yapılan ilk binada 11 derslik vardır. 1999 Marmara depreminden sonra ikinci bina(Sevindikli İlkokulu) 2002 yılında hizmete açılmıştır. Bu binada 11 derslik ve çok amaçlı salon vardır.

          Okulumuzun şimdiki müdürü Murat ALTUN'dur. Sevindikli Ortaokulu'nda 9 branş öğretmeni görev yapmaktadır. 2 Hizmetli görevlisi bulunmaktadır.

          Okul yönetiminin ihtiyaçları,  öğrenci-öğretmen materyalleri, (Okul bakım ve temizliği Okul Aile Birliği ve bağışlar yolu ile karşılanmaktadır.

          Okulumuzun vizyonu gereği Eğitim-Öğretim, Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler konusunda hedeflerini ortaya koymuş, bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını katılımcı ve paylaşımcı örgüt yapısı ile sürdürmektedir.

          Kurumumuz rakip eşdeğer kurumlarla olan ilişkilerini geliştirmekte bilgi paylaşımı yoluna gitmektedir.