OUR DIGITALIZING WORLD eTwinning 2021 Nisan Ayı Etkinlikleri

OUR DIGITALIZING WORLD eTwinning 2021 Nisan Ayı Etkinlikleri

13.04.2021 343

STEM Etkinlikleri

STEM [Akıllı Uzaktan Kontrollü Kapı Sistemi]

STEM tabanlı "Çevre Dostu Akıllı Ev" ürünümüzü projemizin ortak ve nihai ürünü olarak yapmaya karar verdik. Proje ortağı öğretmenlerimiz STEM planlarını hazırlayıp 10 bölümden oluşan Akıllı Evimizi oluşturmak için öğrencileri ile birlikte hazırlıklarını yaptılar. 

Öğrencilerimizle birlikte akıllı evimizin bir bölümü olan "Akıllı Uzaktan Kontrollü Kapı Sistemleri" kısmını 4 ders saatlik bir çalışma ile tamamlandı. STEM uygulamasında her öğrencinin meslek grupları belirlenmiştir. Daha önceden sınıf oluşturup öğrenciler eklenen Tinkercad Devre Tasarımı ortamında, dijital olarak Arduino kartı ve bileşenleri kullanılarak devreler oluşturuldu. Metin tabanlı kodlar yazılarak test edildi. Çalışmalar sonunda öğrenciler, Quizizz aracı ile hazırlanan etkinliğe katılarak öğrendikleri üzerinde düşünme fırsatları yakalamıştır.

13-06-202113-06-202113-06-202113-06-2021

ÇEVRE SORUNLARI WEBİNARI (ORTAK EĞİTİM)

Yapay Zeka ile Çevre Sorunlarına Çözümler etkinliğine temel oluşturması açısından Nazan ALKAN ve Efe ZENGİN öğretmenlerimiz tarafından Çevre Sorunları Webinarı düzenlenmiştir.

13-06-2021

YAPAY ZEKA ORTAK EĞİTİMİ

En önemli etkinliklerimizden biri olan Yapay Zeka ile Çevre Sorunlarına Çözümler Etkinliği için Nisan ayını beklememiz gerekti. Tüm proje üyelerimize yönelik olarak daha önceden çevre sorunları ile ilgili olarak Efe ve Nazan öğretmenlerimizin vermiş olduğu webinardan sonra Yapay Zeka ile bu işe nasıl katkıda bulunulabileceğine baktık.

Yapay Zekayı ne olduğuyla ve ne olmadığıyla, onun neye benzediğiyle ilgili olarak konuşmaya başladık. İlk ne zaman ve kimle gündeme geldiği, tarihsel süreçte hangi aşamalardan geçtiği, yapay zeka çağları gibi konularla sunumumuza devam ettik. Tabi ki hayatımıza etkilerine de baktık. Bunların dışında etkinliğimizin asıl ayağı olan çevre sorunlarına ve yanısıra COVID-19 pandemisine yapay zekanın ne gibi çözümler sunabileceğini örnekleriyle gördük. Makine öğrenmesinin kullanıldığı örnek uygulamalar da yaparak öğrencilerin deneyim kazanmaları sağlandı.

Model eğitimi ve testi uygulamasını sonlandırıp Code.org sitesindeki AI For Oceans etkinliğine geçilmiştir. Platfomda yer alan yapay zekayı, okyanuslarda dolanan şeylerin balık mı yoksa okyanusa ait olmayan şeyler mi olduğunu görsel olarak tanıması için öğrencilerimiz ile birlikte eğittik. Bu "Okyanuslar için Yapay Zeka" etkinliğini gerçekleştireren öğrencilerimiz bir Kod Saati Etkinliğini daha tamamlamış olarak sertifikalarını aldılar.

https://code.org/oceans

13-06-2021

OKYANUSLAR İÇİN YAPAY ZEKA (KOD SAATİ ETKİNLİĞİ)

Öğrencilerimiz "Okyanuslar için Yapay Zeka" isimli Kod Saati Etkinliğini yaparak sertifikalarını alarak bunların görüntülerini Twinspace' e de eklemişlerdir.

13-06-2021